Избрани Новини

Издирват длъжници на Сандански

Общината е на минус с над 3 милиона лева

Община Сандански призова гражданите, които имат просрочени задължения, да се издължат в най-скоро време на общинската хазна. Кметството има да събира забавени налози в размер на 3 224 058 лева от стотици физически и юридически лица.

"Повишаването на събираемостта на данъците и таксите е приоритет в работата ми, в момента тече кампания за събирането им. Предприемаме всички законови мерки за това, включително и чрез частен съдебен изпълнител, след като няма друга възможност", заяви кметът Кирил Котев. Той смята, че причините за несъбраните данъци са финансовата криза след 2008 г., нежеланието да се плащат налози и подценяването на този проблем от предишното ръководство на общината.

"Дори половината от тази сума да съберем, то това ще облекчи много дейността на общината. Първите резултати са обнадеждаващи. Целта ни не е да притискаме гражданите и фирмите, да ги атакуваме с частни съдия изпълнители. Най-напред чрез медиите ги уведомихме за нашата кампания. Изпратихме на всички длъжници писма", казва градоначалникът.

Той уточни, че налозите могат да се плащат по банков път, скоро това ще е възможно и онлайн, съобщава standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов