Избрани Новини

Банско празнува Деня на водата

Фестивал, конкурс за рисунка и викторина ще забавляват всички

Басейнова дирекция "Западнобеломорски район" организира творческо и иновативно честване на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА - 22 март 2016г. с фестивал, конкурс за рисунка и викторина, както и отбелязване на професионалния празник на служителите си.

Празникът ще се осъществи с любезното домакинство на Община Банско, в партньорство с „ВиК“ ЕООД, Благоевград и Радио Благоевград.

Инициативата тази година е насочена към подрастващите, като целта е да се ангажира  вниманието на децата и да се активира естественото чувство у всеки за загриженост към опазването на водата и осъзнаването, че от нея изцяло зависи животът ни.

Заедно с учениците от СОУ „Неофит Рилски” в Банско и ОУ „Св.Климент Охридски” в Добринище, както и с многобройните гости на Банско ще се проведе фестивал „Воден свят“, конкурс за рисунка под мотото на празника за 2016г. “Betterwater, betterjobs” и викторина с въпроси „Какво знаем за водата?“.

Тениските с мотото „Обичам природата и аз участвам“, които са запазена марка на МОСВ, за един след обяд ще се превърнат в платно за произведения на младите художници, които ще се включат в конкурса за рисунка.

Честването на СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ВОДАТА, ще се състои днес от 14:00 ч. на площад „Възраждане” в Банско.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов