Избрани Новини

Режат вековни ели в центъра на Белица, ще слагат люлки

Общинарите определиха това като кощунствен акт

Заповед на кмета на Белица Радослав Ревански да се отрежат около 20-ина многогодишни ели в центъра на града стана причина за недоволство от страна на местни общински съветници от ГЕРБ, информира bansko.net.

Общинарите определиха това като кощунствен акт. Те протестираха, че заповедта за отрязване на дърветата не е била обсъдена нито с общинския съвет, нито с компетентните институции като РИОСВ и ЮЗДП. Те са сигнализирали за казуса областния управител на Благовеград Бисер Михайлов и районната прокуратура в Разлог.

Вековните дървета, които доскоро се издигали в центъра на града, са били отрязани със заповед на кмета Ревански, който обясни, че дърветата са отстранени по молба на хората, живеещ в района. Според тях въпросните ели били опасни и затова Ревански пратил служители да ги отрежат.

Според кмета градинката, в която са били дърветата, е общинска и не е било необходимо да се търси становище на други институции. На освободеното от дърветата място ще бъдат построена градинка с детски люлки, а дървеният материал ще бъде раздаден на нуждаещите се.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов