Избрани Новини

Кучешкият приют в Благоевград е с капацитет 80 места

Животните там получават средно по 400 грама храна на ден

72 кучета са осиновени от приюта за кучета в Благоевград, каза за радио ‘‘Фокус’’ Илияна Балева, управител на приюта. Тя допълни, че той съществува от 1 година. Балева уточни, че в приюта се настаняват бездомни кучета, които са събрани след постъпили сигнали на граждани, както и кучета, които са оставени от стопаните си временно при различни обстоятелства – преместване или пътуване извън града.

Тя поясни, че стопаните на кучетата, които оставят домашните си любимци за временно отглеждане, трябва предварително да подпишат декларации за това. По думите й, сигнали за бездомни кучета могат да се подават в Община Благоевград или директно на телефона на приюта. Балева добави още, че всяко куче, което няма стопанин и е настанено в приюта, може да бъде осиновено от гражданите.

Приютът за кучета разполага с 80 места, а при настаняването на едно куче в приюта то задължително се ваксинира, кастрира и обезпаразитява. Дезинфекцират се и помещенията, в които се намират кучетата.

Илияна Балева допълни, че в приюта хранят кучетата с храна под формата на пелети, но диетата им е различна, като понякога е с повече витамини, а друг път е основно с пилешко месо. Тя поясни, че животните там получават средно по 400 грама храна на ден. Илияна Балева отправи апел към гражданите да отидат до приюта, който се намира при базата на общинска фирма „Биострой“ и да си осиновят домашен любимец, тъй като има много хубави животни, въпреки че не са от някакви специални породи.

"Понякога граждани идват и обявяват за осиновяване в социалните мрежи някои от кучетата в приюта. Така се дава повече гласност на осиновяването. Освен това имаме и една практика в зоомагазините да има наши телефони, отново с тази цел“, добави още управителят на приюта.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов