Избрани Новини

Язовирна стена се скъса край Петрич

Заляти са ниви със спанак, картофи и марули

Язовирната стена е на водоема близо до селата Михнево и Кавракирово. Залети са ниви и земеделски площи. Няма опасност за къщите в района. Репортер на БНТ съобщи, че обстановката вече е спокойна. Няма опасност да бъдат залети къщите на хората, защото язовирът е отдалечен от двете села и от Михнево, и от Кавракирово. Заляти са ниви със спанак, картофи и марули, като продукцията е изцяло унищожена.

Снощи ситуацията тук е била много страшна, пътят е бил затрупан с камъни. Багери и пожарна, предоставени от община Петрич са участвали в разчистването на пътя, който към 9 часа вечерта е бил отворен.

Кметът на Кавракирово Александър Треновски каза за "По света и у нас", че основната причина за наводнението са големите проливни дъждове. Там, където е скъсана дигата, е имало преливник. Той уточни, че това е напоителен водоем, не е язовир. Водоемът е предоставен за стопанисване от Водно стопанство, град Сандански. Той се използва само за напояване на земеделските земи в района на Кавракирово.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)