Избрани Новини

Ангелкова: Имидж се руши много лесно, а се гради с години

Влизането в съдебни спорове за Банско ще блокира дейността поне за пет години, посочи министърът

Ако прекратим концесията, рисковете за държавата са милиони, а и ще загробим цяла една община. Това предупреди в студиото на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

 „Това означава, че поне за пет години ски туризмът в Банско да замре, там няма да се прави нищо, докато текат съдебните процедури”, обясни министър Ангелкова, като подчерта, че 37% от жителите на Банско са заети пряко с туризма.

При прекратяване на концесията на фирмата „Юлен” загуби ще има и за имиджа на страната, тъй като точно Банско води целия зимен туризъм в България, категорична бе Ангелкова.

Имидж се руши много лесно, а се гради с години, допълни тя и посочи, че винаги е подкрепяла изграждането на втори кабинков лифт.

По въпроса за екоплажовете Корал, Карадере и Иракли и забраната за къмпингуване, срещу която и вчера имаше протест на „Орлов мост” в София, Ангелкова заяви нееднократно, че концепцията е плажовете да бъдат разделени по категории, а целта на министерството е да наложи правила, които да се спазват.

„Такива правила каквито има навсякъде и във всички цивилизовани държави, включително една Англия, една Франция, Гърция и т.н., които се дават постоянно за пример”, заяви министърът.

Министърът на туризма заяви още, че се водят разговори между собствениците на хотели и концесионерите на плажове да се осигурят едни наистина приемливи условия за плажуване това лято, особено при положение, че очакванията са за един силен сезон.

Ангелкова повтори за пореден път, че се разчита на руските туристи и на този етап данните са за 30% ръст спрямо миналата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)