Избрани Новини

Православната кинолектория продължава с филма "Форпост" /"Твърдина"/

Филмът е спечелил Голямата награда на Международния фестивал "Покров Гран при "Кристални птици”

Православната кинолектория на Православния информационен център в Благоевград продължава тази вечер с филма "Форпост" /"Твърдина"/. Това е филм-откровение. Филм-проверка за теснотата на душата. Комуто се удаде да изгледа филма до края, значи неговото сърце още не е обрасло с мухъл и не е успял да се отдели от света чрез бронята на загрубялата си кожа. Това е филм за чудото – реално и съвсем неприказно, филм за изцерения на неизлечимо болни деца и за изцерения на възрастни.

Героят в киното обикновено е безжалостна и непоколебима камара от мускули. Оказва се, че може и иначе. Без да роптаеш и без да се оплакваш от здравето, да стиснеш зъби и да вършиш добро. Още повече, когато днес то съвсем е оскъдняло. Защото ние всички не си даваме сметка, що е това живот. Временна командировка, преди да се потопим във вечността или просто разходка от точка А до точка Б.

Филмът е спечелил Голямата награда на Международния фестивал „Покров Гран при „Кристални птици” и голямата награда на IV-тия Международен Сретенски православен кинофестивал "Встреча" (2009 г.), както и наградата на зрителите на кинофестивала „Вечевой Колокол”.

Православната кинолектория се провежда всяка сряда от 18 часа в залата на Православния център. Входът е безплатен.

Следващата сряда е прожекцията на филма "Форпост"-2 /"Буковина под закрилата на любовта"/.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов