Избрани Новини

Експерти съветват бенефициенти в Благоевград

Схеми за финансиране на предприятия ще бъдат представени на 26 февруари

Областен информационен център - Благоевград ще проведе информационен ден за представяне на схемите „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" и „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020". Първата е насочена към предприятия с минимум три приключени финансови години, а втората – към стартиращи фирми, регистрирани в търговския регистър след 1 януари 2014 г. 

Бенефициентите по схема „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията" ще получат финансиране за придобиване на ново оборудване, необходимо за внедряване в производството на иновативен продукт или процес, придобиване на права на интелектуална собственост върху иновациите, които ще бъдат подкрепени по процедурата, придобиване/разработване на специализиран софтуер, необходим за внедряване на иновативния продукт, консултантски и помощни услуги в подкрепа на иновациите. Размерът на безвъзмездната финансова помощ на проект е от 100 000 лв. до 1 500 000 лв.

По схемата, насочена към стартиращи предприятия част от допустимите дейности са извършване на приложни научни изследвания, тествания, изпитвания и измервания, свързани с разработването на иновативен продукт или процес, създаване и тестване на прототипи и пилотни линии, разработване на технологии за производство на иновативни продукти, организиране на промоционални събития. Проектите по тази схема могат да бъдат от 50 000 лв. до 391 166 лв. 

Първата схема ще бъде представена пред заинтересованите лица днес от 11.00 часа, а втората – в същия ден от 12.30 часа. Участието в информационното събитие е безплатно и не се изисква предварителна регистрация. Събитието ще се проведе в офиса на Областен информационен център – Благоевград на площад „Георги Измирлиев", информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов