Интерактивен кабинет откриха в VIII СОУ в Благоевград

Цели въвеждане на съвременните технологии в обучението още от най-ранна възраст

Нов интерактивен кабинет откриха в благоевградското VIII СОУ. Той е оборудван с 16 компютъра и мултимедийно устройство, с които ще се провеждат часове по всички изучавани от учениците предмети. Изграждането на кабинета е по проект на Министерството на образованието и цели въвеждането на съвременните технологии в обучението още от най-ранна възраст, съобщава БНТ.

Първият урок, който се проведе в мултимедийния кабинет, беше пред седмокласници. За младежите, свикнали да боравят със съвременните технологии, провеждането на час по английски език по този начин, се стори заинтригуващо.

"Значително по-интересно е, защото много неща се показват по този начин, които не могат да се покажат в клас”, сподели Антон Янкулски.
"Това може да бъде само един вид мотивация повече и с по-голямо желание да се включват децата в изучаването на различни дисциплини в училище”, каза Валентина Стефанова – учител по английски език.

В училището се изучават информационни технологии още от първи клас. Това ще даде възможност и най-малките да се обучават в новия кабинет.

"До този момент стоеше една празна ниша, т.е. как знанията по информационни технологии ще могат да се пренесат по другите учебни предмети и учебното съдържание като физика, химия и т.н. ще бъде по-лесно усвоени от нашите ученици”, поясни Сергей Биров – директор на 8 СОУ „Арсени Костенцев”.

От Регионалния инспекторат по образованието казаха, че с подобни кабинети предстои да бъдат оборудвани още 14 училища в областта.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"