Избрани Новини

"Патиланчетата” и "Врабчетата” почетоха Апостола със стихове и песни

Пресъздадоха сценките "Синеокият рибар“, както и "Апостолът в премеждие“

В деня на обесването на Васил Левски патиланчетата от четвърти „Б“ клас с ръководител госпожа Моралиева гостуваха на децата от група „Врабчета“  от филиал  „Ян Бибиян” на ОДЗ „Радост” в Симитли.  Малчуганите от детската градина показаха колко са горди, че са потомци  на Васил Левски. Те рецитираха стихове, пяха песни и пресъздадоха сценките „Синеокият рибар“ и „Апостолът в премеждие“. 

Четвъртокласниците също изненадаха с интересни приказки и стихове. Те подариха собственоръчно изработени  медальони със златен лъв, символът на силата на българския народ, на хлапетата от детската градина за доброто им представяне. Госпожа Моралиева им пожела да бъдат здрави, силни, смели и горди българи.
Децата от ОДЗ „Радост”- център почитаха делото на Апостола през цялата седмица. Под мотото „ПАМЕТ БЪЛГАРСКА” пресъздадоха части от живота на Левски, като направиха кът с неговото тефтерче, книги и портрети. Най-малките патриоти на Симитли изиграха сценка в ролите на Апостола и Райна Княгиня, съобщи simitli.info.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)