Избрани Новини

Кюстендилци отиват в Босилеград за поклонение пред Левски

Пътуването е наречено "Памет за Апостола"

Около стотина жители на община Кюстендил на 19 февруари ще посетят Боселеград, за да се поклонят пред паметника на Васил Левски там, съобщи standartnews. Пътуването, наречено „Памет за Апостола" се организира от Общобългарски комитет "В. Левски" - Кюстендил, читалище "Асклепион 1998" и клуб "Вяра, Надежда и Любов" в партньорство с членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, женското дружество "Майчина любов", пенсионерският клуб "Сибир" и читалищата в селата Соволяно и Горановци. Организаторите са приготвили 200 червени карамфила за паметника в Босилеград и за мемориалния знак в с. Соволяно, в което според народни предания Левски е идвал, за да се опита да направи революционен комитет в региона.

Подготвени са и 200 цветни картички с портрета на Апостола, стихотворението на Хр. Ботев "Обесването на Васил Левски" и популярната картина на художника Борис Ангелушев с обесването на Левски. Част от тях ще бъдат раздавани на гражданите, които ще се съберат пред паметника на Левски на Ларгото в Кюстендил на 19 февруари.

В Българския културно-информационен център в Босилеград кюстендилци ще имат среща с представители на местната българска общност.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)