Избрани Новини

Почит към Апостола на свободата от най-малките в Разлог

Отбелязаха 143 години от гибелта на Васил Левски

Децата от подготвителна група „Пчеличка“ към ДГ „Ален мак“ в Разлог представиха музикално-литературна програма, с което отбелязаха 143 години от гибелта на Васил Левски. Въпреки крехката си възраст, малчуганите изнесоха урок по родолюбие и изпълниха любими песни и стихотворения, посветени както на Апостола, така и на героизма на народа ни. Перфектно изпълниха текстовете на всички творби, а емоционалните изпълненения вдигнаха публиката на крака и накара всички да запеят възрожденските песни заедно с тях. За безупречното изпълнение на децата се погрижиха техните учителки Катя Галчина, Ася Панкова, Павлина Мицина, помощник-възпитател, както и целият колектив на детското заведение.

На тържеството присъстваха инж. Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности, директорът на ОДЗ „Радост“ Ани Попадийна, учители от други филиали, родители и роднини.

Г-жа Попадийна пожела на децата и техните учители да продължават да се вдъхновяват от българското и да не спират да обичат родината си. Тя сподели още, че бъдещите първокласници доказват с представянето си, че вече имат необходимата основа в познанието за историята ни и великите хора на страната.  Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)