Избрани Новини

4 двойки се венчават в Деня на влюбените в Благоевград

Поверието е, че ако бракът бъде сключен на 14 февруари, той ще е траен

Само 4 двойки са заявили желание за бракосъчетание в Деня на влюбените в Благоевград, пише simitli.info. Очакванията са били за повече, тъй като тази година 14 февруари  е в неделя. Според служителите на общината обаче има още няколко дни до щастливия ден, така че се очакват още кандидати да заявят съдбовното "да" в най-хубавия за всички влюбени ден. Поверието е, че ако бракът бъде сключен на 14 февруари, той ще е траен и всеки ден за двойката ще бъде Св. Валентин. 
Миналата година обаче 14 февруари бе Задушница, затова нямаше никакви венчавки. 
Благоевградчани явно не слугуват на предразсъдъци и макар 2016 да е високосна година, не се притесняват да се венчават. Броят на резервираните вече дати за сватби е доста сериозен, чак до септември, а на 24 септември има две двойки, запазили си часове за бракосъчетание.

600 граждански брака са сключени в Благоевград през 2015 година, като от тях 205 са сключени в чужбина. През изминалата година бракосъчетанията в Благоевград са със 125 повече, отколкото през 2014 година, когато те са били 475. Може да се каже, че се наблюдава ръст в бракосъчетанията през последните 3 години, тъй като през 2013 те са били 410, през 2014 – 475, а през 2015 – 600. 
Все  повече младоженци предпочитат изнесените церемонии. Любимо място за нестандартни сватбени ритуали на благоевградчани е градската градина, предпочитани са също градинките и парковете пред ресторантите, в които младоженците празнуват. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов