Избрани Новини

Първата сватба за 2016 в Плетена събра близо 900 гости

Младоженецът Андрей Моллов е от село Осина, а Фатме Спахиева от Плетена

Пищна и много красива бе първата сватба за новата 2016 година в сатовчанското село Плетена, на която се събраха близо 900 роднини, приятели и съселяни на младото семейство Фатме и Андрей, съобщава infomreja.bg.

Днес те се врекоха във вярност и любов и поеха по дългия семеен път. Всички пожелаха на първите за 2016 година младоженци от Плетена семейният им живот да е изпълнен само с щастливи мигове, много любов и, разбира се, с поне трима красиви наследници.

Чаровният младоженец Андрей Моллов е от село Осина, а красивата Фатме Спахиева - от Плетена. Любовта, която в младите пламнала, ги срещнала неотдавна между Сатовча и Осина и скоро скрепила красивата им връзка в брак.

Булката е от известен плетенски род. Работи като детска учителка в Сатовча и е дъщеря на обичаната в селото медицинска сестра Дюрие Спахиева. С много пъти „горчиво” днес двамата влюбени сключиха граждански брак.

Обаятелният ритуалчик Антоанета Бекташева бе първата, дето ориса брака на Фатме и Андрей и пред пълната зала им пожела да са живи и здрави и да се радват заедно на дълъг и успешен брак.

Близо 900 сватбари от родните села Осина и Плетена на младоженците, както и роднини и приятели от съседните села Долен, Сатовча, Кочан, Ваклиново и други цял ден вдигаха наздравици и обсипваха с пожелания и подаръци щастливите Андрей и Фатме и кумовете им - семейство Имамови от хаджидимовското село Абланица.

Според стара традиция единствено в Плетена родителите на булката закичват с пари и кумовете. Специален гост на голямото сватбено тържество със специалното си пожелание и подарък бе кметът на община Сатовча Арбен Мименов.

Според статистиката, младите семейства в Плетена през 2015 година са се увеличили с четири, а за новата 2016 година крак повлякоха Андрей и Фатме.

Междувременно стана ясно, че още три двойки вече са заявили желание и дати за сключване на брак през следващите месеци в Плетена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов