Избрани Новини

Регистрираха кандидат-кметове на Хвостяне и Крушево

Те са от ПП ГЕРБ, "Движение” 21 и БСП

Три партии вече са регистрирали в ОИК - Гърмен кандидатите си за кметове на селата Хвостяне и Крушево, където на 13 март ще бъдат проведен нов избор в село Хвостяне  и частичен избор в село Крушево, съобщава infomreja.bg.

Кандидатите за  предстоящите на 13-и март избори за кмет на Хвостяне са същите от редовният вот на местните избори, а именно – Сейхан Ахмедов  от ПП ГЕРБ и Баадин Юсеинов от БСП.

На  този етап свой кандидат за кмет на Крушево са регистрирали само представителството на  партията на  Татяна Дончева „Движение 21” в лицето на Ибрахим Камбер.

За регистриране на кандидати за кметове от политически партии, движения и други формации срокът е 11-и февруари, а за частичния избор в Крушево срокът е 18-и февруари.

До нови избори в Хвостяне се стигна, след като на балотажа при редовният вот за местна власт през 2015 година двамата кандидати Сейхан Ахмедов и Баадин Юсеинов  финишираха изборната надпревара с равен брой бюлетини - 249 на 249 .

Частичният вот в Крушево бе назначен с указ на президента, след като малко след изборите през 2015 година почина редовно избраният кмет Юлиян Качариев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов