Регистрираха кандидат-кметове на Хвостяне и Крушево

Те са от ПП ГЕРБ, "Движение” 21 и БСП

Три партии вече са регистрирали в ОИК - Гърмен кандидатите си за кметове на селата Хвостяне и Крушево, където на 13 март ще бъдат проведен нов избор в село Хвостяне  и частичен избор в село Крушево, съобщава infomreja.bg.

Кандидатите за  предстоящите на 13-и март избори за кмет на Хвостяне са същите от редовният вот на местните избори, а именно – Сейхан Ахмедов  от ПП ГЕРБ и Баадин Юсеинов от БСП.

На  този етап свой кандидат за кмет на Крушево са регистрирали само представителството на  партията на  Татяна Дончева „Движение 21” в лицето на Ибрахим Камбер.

За регистриране на кандидати за кметове от политически партии, движения и други формации срокът е 11-и февруари, а за частичния избор в Крушево срокът е 18-и февруари.

До нови избори в Хвостяне се стигна, след като на балотажа при редовният вот за местна власт през 2015 година двамата кандидати Сейхан Ахмедов и Баадин Юсеинов  финишираха изборната надпревара с равен брой бюлетини - 249 на 249 .

Частичният вот в Крушево бе назначен с указ на президента, след като малко след изборите през 2015 година почина редовно избраният кмет Юлиян Качариев.