Избрани Новини

Насрочиха избори за кметове на гърменските села Хвостяне и Крушево

Кандидат-кметовете ще се регистрират след 13 февруари в Общинската избирателна комисия

Президентът Росен Плевнелиев със свой указ насрочи частични кметски избори в две гърменски села и обяви датата за провеждането им. Своя управник ще избират на 13 март тази година жителите на Хвостяне и Крушево.

До повторния вот в село Хвостяне се стигна, след като на редовните местни избори там не бе излъчен победител. На балотажа миналата есен двамата опоненти - досегашният кмет Сейхан Ахмедов от ГЕРБ и Баадин Хюсеин от ДПС, приключиха с равни резултати - 249 на 249 гласа.

В момента кандидат-кметът от ГЕРБ Сейхан Ахмедов е директор на местното училище и обмисля дали отново да влезе в битката за местна власт.

Провеждането на нови избори в другото гърменско село пък се наложи заради смъртта на избрания управник Юлиян Качариев, който почина седмици след като положи клетва. В момента и в двете населени места са назначени временно изпълняващи длъжността кметове до провеждането на частичния вот през март. 

Имената на мераклиите да управляват гърменските села Хвостяне и Крушево ще станат известни след 13 февруари, когато ще бъдат регистрирани в Общинската избирателна комисия, съобщава infomreja.bg.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)