Избрани Новини

Снежната покривка в "Бодрост-Картала" над Благоевград е несигурна

Туризъм

05-02-2016, 13:30

Снимка:

ajgidik.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пътят към курорта "Бодрост" e опасен

Спряха лифта на "Картала"

Създава опасност от инциденти на пистите

Заради променливото време снежната покривка в курорта "Бодрост-Картала" над Благоевград е несигурна и създава опасност от инциденти на пистите. Със захлаждането, което вече започна от снощи и очакваните нови валежи от сняг по високите части на планината, опасността от лавини започва да се увеличава, предупреждават планинските спасители.

Тя казаха, че има много хора на пистите, които не се съобразяват с метеорологичните условия и карат доста бързо. Някои дори си поззволяват да излизат в забранените зони, а това създава опасност от инциденти.

„Те се спускат с големи скорости надолу с новите съвременни ски, изненадват ги за част от секундата тук-там лед, тук-там някое камъче и казват "няма условия". Не е вярно. Бавно ще слизате, като всичко не е покрито. Като се покрие всичко, тогава може и скокове да правят. Не може винаги да се кара, както всеки иска”, коментира Емил Велев от Планинска спасителна служба.

Планинските спасители призоваха любителите на снежните спортове, преди да се качат на пистите, да получат инструкция за безопасно каране. И да се съобразяват със съветите на специалистите за това как да реагират при рязка промяна на метеорологичните условия в планината, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов