Избрани Новини

Пътят към курорта "Бодрост" e опасен

Особено опасно е при преминаване от сух в замръзнал участък

Пътят към курорта "Бодрост" e опасен, предаде БНТ. Въпреки че все още сняг няма, трасето в отделни участъци е истинско предизвикателство за шофьорите, особено в по-високите части.

Антон: "Тук винаги в този сезон пясък се хвърляше, в момента не знам защо е така изоставено, коя е причината, нямам идея, но не е добре, защото всичко е заледено. Слизам като скиор всеки път, така че не е опесъчено".

Шофьорите трябва да са особено внимателни при навлизане в усойните участъци, защото сланата е образувала дебела ледена покривка. Особено опасно е при преминаване от сух в замръзнал участък, разказа Сергей Георгиев, който от години управлява хижа Бодрост.

Сергей Георгиев – хижар - хижа Бодрост: „Имах гости на хижата и една от колите при скорост 40 км. в час се беше завъртяла обратно. Опесъчаваха преди 10 дена, оттогава от Бистрица нагоре не е опесъчавано. Дават температурите да паднат и от утре хората ще тръгнат да карат празниците в планината и трябва някакви мерки да се вземат.

Няколко часа след като бе подаден сигнал до общината, камион с пясък пътуваше към планинската местност. От кметството обясниха, че регулярно обработват трасето и със сол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов