Банско участва в най-силното туристическо изложение в Турция

Тази година изложители са 4550 участници от 71 държави

Като част от стратегията си за популяризиране на туристическите услуги, общинска администрация – Банско взе участие в най-посещаваното международно изложение EMMIT в Истанбул, Турция. В рамките на събитието се проведе работна среща с участието на генералния консул на България в Истанбул Ангел Найденов, и заместник-министъра на туризма Александър Манолев, на която бе направена мултимедийна презентация на курорта. Пред присъстващите медии и бизнес бяха представени неговите възможности за зимен отдих и туризъм.

EMMIT е едно от най-големите изложения от този вид в югоизточната ни съседка. Само тази година изложители са 4550 участници от 71 държави, в това число страни като Германия, Аржентина, Азербайджан, Бахрейн, Бразилия, Беларус, Франция, Обединеното кралство, Италия, Иран, Хърватия, Индия, Южна Афркиа, Грузия, Черна Гора, Кувейт, Куба, Южна Корея, Македония, Малдивите, Египет, Монголия, Ливан, Узбекистан, Русия, Словения, Сейшелите, Tайланд, Тунис, Виетнам, Йемен и Гърция.  

„Турският пазар е оценяван като високопотенциален за зимния сезон в Банско. Участието ни в тази туристическа борса започва да дава своите реални резултати, тъй като през последните два сезона наблюдаваме значителен ръст на туристи от южната ни съседка” коментира кметът  Георги Икономов и допълни, че последователната политика в тази посока ще продължи.