Избрани Новини

По-малко травми стават по пистите в Банско

Намаляха инцидентите със скиори и сноубордисти по пистите в Банско в сравнение с минали години

Значително са намалели инцидентите със скиори и сноубордисти по пистите в Банско в сравнение с минали години, съобщиха от Планинската спасителна служба, предаде БНТ. Още в началото на Ски център - Банско любителите на снежните спортове могат да получат инструкции за безопасно каране на ски и как да реагират при рязка промяна на метеорологичните условия в планината.

Шереф Атик е от Турция. Каза, че е спокоен в случай на инцидент, защото в начална станция на кабинковия лифт има медицински център, където може да получи професионална лекарска помощ. Мъжът обясни, че скиорите, които идват в курорта, са добре информирани за безопасността на ски пистите и са предпазливи спрямо останалите. „Това е шестата поредна година, в която идвам в Банско всеки всеки януари, защото времето е много хубаво и това е най-хубавото време, което изживявам”, разказа той.

Спасителите съветват тръгналите в планината да изтеглят в телефоните си мобилното приложение на Планинската спасителна служба.

”Имаме едно ново приложение, което само с натискането на един бутон веднага имаме сигнал в нашата централа,локализирано е местото, дават се джипиес координати".

Планинските спасители съветват скиорите да бъдат добре оборудвани и да бъдат със заредени батериите на мобилните телефони.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов