Избрани Новини

Работник осъди пътно-строителна фирма

Трябва да му изплати 7200 лв. за заплати

Работник осъди пътно-строителната фирма „Вия Апия“ в Кюстендил да му изплати 7277 лв., които фирмата пропуснала да му изплати като заплати назад във времето, съобщи infomreja.bg. Мъжът работил като „машинист на автогрейдер и багер „КЕЙС", при което първоначално договореното му месечно трудово възнаграждение било в размер на 276 лева. След това обаче последвало допълнително споразумение и заплатата му се повишила на 710 лв. Ищецът е посочил, че със заповед от 11.10.2010 г. трудовият му договор с дружеството бил прекратен без предизвестие.

Според направената съдебно-счетоводна експертиза фирмата е пропуснала да плати заплатите на работника си в периода от месец октомври 2009 г. до месец октомври 2010г. в общ размер на 7277.09 лв. Отделно от това Районния съд в Кюстендил осъди фирмата да изплати и обезщетение на работника за неизползван годишен отпуск. Решението на магистратите подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред САС.

Това не е първо дело, което се води в съда срещу пътно-строителната фирма. Десетки подобни дела тръгнаха срещу „Вия Апия“, а на няколко пъти служителите се надигаха на протест в центъра на Кюстендил. Масовото недоволство беше предизвикано от неплащане на заплати в продължение на месеци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов