Избрани Новини

Седем души от Митино са в болница с еднакви симптоми

Проверяват питейната вода в петричкото село

Седем жители на петричкото село Митино са постъпили за лечение в МБАЛ „Рокфелер” – Петрич в последните няколко дни, пише "Труд". Те са със симптоми на стомашно-чревно разстройство. Местните хора се изплашиха и бързо тръгна слух в района за върлуваща епидемия, която вероятно идва от питейната вода, въпреки че лекарите се съмняват за вирусно заболяване.

Водното дружество обаче по спешност започна да извършва дезинфекция на водата, взети са и проби от служители на Регионалната здравна инспекция – Благоевград.

Те са дали предписание на „ВиК” да извърши ударна дезинфекция като превантивна мярка, защото пробите, взети дни преди това, не са показали отклонения от нормите.

„Нека хората бъдат спокойни относно качеството на водата, която пият”, категорични са от управата на „ВиК” в Петрич. „Най-вероятно става въпрос за вирусна инфекция, а не за проблем с водата. Ако водата е с лошо качество, то ще са засегнати почти всички жители на селото, а не само 7-8 души. Не става въпрос и за хранително отравяне. Резултатите от последните проби от водата ще са ясни в понеделник”, каза д-р Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ – Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов