Избрани Новини

Пробиха леда в езеро заради лебеди

Няма опасност за здравето и живота на красивите птици

Вече няколко дни граждани на Сандански не спират да звънят в общината, тъй като са загрижени за здравето и живота на четирите лебеда в градското езеро. Те се опасяват, че заради падналите под нулата градуси и замръзването на водоема има риск за птиците, които са истинска атракция за местните хора и гостите на града в красивия парк. От ръководството на общината увериха, че няма опасност за здравето и живота на красивите птици, тъй като на места ледената кора е разбита, за да могат свободно да плуват, езерото се изпуска периодично, така че да не остават върху леда или на сухо. Тяхното естествено обитание и убежище е водата, дори и при минусови температури. Също така стана ясно, че езерото няма да бъде изпразнено, защото се създава по-голям риск пернатите животни да бъдат нападнати.

„Лебедите са добре, хранят се нормално и редовно, така че техният живот не е застрашен и са в отлично здраве", съобщиха от общинска администрация.

Две двойки лебеди от Холандия бяха доведени в парка на Сандански през лятото на 2014 година. Идеята бе на тогавашния кмет Андон Тотев. Пернатите са от Холандия, с паспорт и гривна на плавниците си, вече са на възраст 3 години, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов