Избрани Новини

Повече от две седмици десетки жители на Дупница са без вода

Живеещите на ул. "Аракчийски мост" заплашват да блокират пътища

Повече от две седмици десетки жители на Дупница са без вода, предаде Дарик. Като редовни платци, те настояват и за редовно подаване на вода към чешмите им.

Живеещите на ул. "Аракчийски мост" вече няколко седмици се борят с безводието. В отделни случаи вода имат само през нощта, и то с много ниско налягане. Потърпевшите разказват, че проблемът не е от сега, a сигнали са подавали нееднократно. Хората недоумяват защо в 21 век се налага да топят сняг, за да имат вода. С нея перат, мият и я използват за животните, които отглеждат. Купуват си и ежедневно минерална вода. Поставиха и ултиматум, ако проблемът не намери решение и в чешмите им не потече вода, ще блокират пътища. Срокът е 3 дни. По-възрастните дупничани споделиха, че те са участвали в изграждането на водопровода, като сами са копали за полагането на тръбите.

Управителят на ВиК Илия Илиев обясни, че няма видими причини за ниското налягане на водата. Той заяви, че тече проверка, за да се установи дали няма скрита авария, която да е причина за проблема, тъй като водата е пусната максимално. „Няма видим проблем" заяви управителят на ВиК. Илиев допълни, че през зимата дупничани оставят външните чешми отворени, за да не замръзнат и това също се отразява на налагането.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)