Избрани Новини

В Банско бе открит Вторият международен балетен фестивал

Балетната трупа на Държавна опера – Варна представи "Лешникотрошачката”

С представянето пред публика на спектакъла „Лешникотрошачката“ бе дадено началото на Международен балетен фестивал - Банско 2016, който се провежда със съдействието на общинска администрация – Банско и е под егидата на градоначалника Георги Икономов.

Балетната трупа на Държавна опера – Варна, в която има силно международно присъствие – специално за събитието участваха балетистите Надежда Панфилова и Кирил Буличев от Държавната руска опера в Красноярск, представиха майсторството на балетното изкуство с едно от най-блестящите класически произведения – „Лешникотрошачката”. Те успяха да поднесат на зрителите невероятния спектакъл за сетивата от Пьотър Илич Чайковски и заслужено обраха техните аплодисменти.

Спектакълът ще бъде на сцената в Банско и на 8-ми януари, а на 9 – ти януари класическият  фестивал ще завърши с шедьовъра на Жорж Бизе „Кармен денс“. Всички представления са от 18 часа, билети се продават на касата на читалище „Никола Вапцаров” – Банско и в Посетителския информационен център в града.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)