Избрани Новини

Затварят магазините в четири села в Мелнишко

Кметските наместници ще носят храна на жителите

Кметските наместници в мелнишките села Кашина, Кърланово, Рожен и Ново Ходжово вече сами ще зареждат населението със стоки от първа необходимост - хляб, брашно, ориз, олио, захар и оцет. Това обяви кметът на община Сандански Кирил Котев, след като се разбра, че магазините в тези села са фалирали и се затварят, съобщава struma.bg.

Съветникът Георги Батев попита как община Сандански ще снабдява със стоки от първа необходимост населените места в Мелнишки регион след затварянето на магазините от РПК „Пирин”.

К. Котев съобщи, че е получил писмо от председателя на кооперацията Илия Щърбев, с което го уведомяват, че от началото на Новата 2016 година магазините в тези села се затварят. Причината е нерентабилност на търговските обекти. На първо време продуктите и стоките от първа необходимост ще се снабдяват от кметските наместници. Всеки един жител на тези населени места ще има връзка с кметския наместник, който от своя страна ще трябва да изпълнява техните поръчки.

„Няма да оставим хората без хляб и вода”, каза кметът Котев. В тези села има около 150 жители. Тепърва ще се разбере как ще се справят кметските наместници с новите си функции.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов