Избрани Новини

Съветници одобриха продажбата на градския плаж в Кюстендил

Отхвърлиха искане за изслушването на инвеститора

Общински съвет- Кюстендил прие докладната на кмета Петър Паунов за продажба на имота на Градския плаж, съобщава dariknews. Инвеститор е проявил интерес към купуването на целия имот на плажа. В условията за продажба, които съветниците гласуваха е включено изискването предназначението на имота да не се променя за срок от 10 години от сключването на договора. Имотът трябва да се ползва за балнеоложки, хотелски и развлекателен комплекс, както и за жилищно застрояване. Инвеститорът ще може да изгради и хотелска част.

"Ние сме избрани от жителите на община Кюстендил, за да защитаваме техните интереси. Приветстваме всеки инвеститор, но смятам, че той трябва да ни запознае със своите идеи, да визуализира проекта. Дали ще са къщи за гости или апарт- хотели. Инвеститорът да покаже подробен инвестиционен проект, както и план за това всяка година какви суми ще инвестира", каза общинският съветник Мая Шишкова.

"Това е екстравагантно предложение- да застане инвеститор, който да бъде разпитван от Общински съвет- Кюстендил. Бенчмарк бяха с картинка за 800 000 лв. и всички знаем какво се случи. Общината трябваше да откупува имота. Цената на имота е 3 500 000 лв. Вие давате ли си сметка, колко пари ще влязат в общината. Не е нужно да поставяме спънки пред инвеститора. Договорът е за апарт- хотели като жилищно строителство. Всеки си дава сметка какво е да се инвестират милиони. До момента нямаше сделка в Кюстендил над 1 млн. лв. Желанието да разпитваме инвеститорът би показало нежелание да партнираме", заяви кметът Петър Паунов.

ОбС- Кюстендил не одобри предложението на общинският съветник Мая Шишкова инвеститорът да представи подробна инвестиционна програма и прие предложената от кмета докладна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов