Избрани Новини

В Кюстендил не приеха възнаграждение от 1 стотинка за съветниците

Общинският съвет гласува предложението на колаиция "Кюстендил"

Общинският съвет в Кюстендил не прие предложението за възнаграждения на съветниците в размер на една стотинка. Предложението беше на местната дясна Коалиция "Кюстендил", откъдето предлагаха средствата, предвидени за заплати- около 250 хиляди лева годишно, да бъдат пренасочени към социални фондове за нуждаещи се хора от цялата община Кюстендил. 

Съветниците направиха актуализация на бюджета за 2015 година. Корекцията засяга само разходната част, като се правят промени в бюджета на общинско предприятие "Ученическо хранене” и в поименния списък за капиталови разходи, които са наложени в резултат на намаление на разходите от възстановен данъчен кредит от Национална агенция по приходите, съгласно Закона за данък добавена стойност. Възстановената сума е 612 208 лева. 

Съветниците определиха кметските наместничества на територията на общината. В нея ще има 31 кметства, а 19 ще бъдат кметските наместничества, част от които ще отговарят за по няколко малки населени места.

Съветниците взеха решение и за определяне на трудовите възнаграждения на кметовете в рамките на нормативната уредба на територията на общината - те са в размер от 425 лева до 638 лева. Основното месечно трудово възнаграждение е определено в зависимост от броя на жителите в съответното кметство, съобщава БНР.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов