Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин" представя уникален концерт

За публиката са подготвени много изненади

Емблемата на Благоевград- Ансамбъл "Пирин" ще изнесе уникален музикален спектакъл в Благоевград, съобщиха от общината. Той е част от празничната програма на Община Благоевград и е предвиден за 22.12.2015 година от 19:00 часа в зала „Яворов“. За публиката са подготвени много изненади, като по време на концерта ще има светлнни 3D ефекти, които ще подсилят емоциите у публиката. Билети за събитиетието се предлагат на касата на зала „Явров“.
Ансамбълът престава да радва българската и чуждестранна публика десетилетия наред. Миналата година съставът отбеляза 60 години от своето създаване с грандиозен концерт. Ансамбъл „Пирин” прави първите си стъпки през 1954 година, с цел издирване и творческо пресъздаване на българския фолклор, за претворяване на сцената красотата на автентични фолклорни образци, както и създаване на произведения на фолклорна основа с участието на съвременни творци – композитори, музиканти, хореографи, художници, поети.
В своята творческа биография и репертоар Ансамбъл ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, БНТ, ”Балкантон”, Радио Благоевград и други телевизионни и радио станции в страната, има издадени 12 дългосвирещи плочи, 16 аудиокасети, 6 компактдиска, 3 видео касети и множество рекламни издания.
За 60 години Ансамбъл ”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световноизвестни сцени и са изправяли на крака публиката в най-големите градове.        Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)