Избрани Новини

Приемат заявления за безплатно хранене в Дупница

Социално слаби и пенсионери ще ползват услугата

Кметът на Дупница инж. Методи Чимев сключи договор за социалната услуга „Обществена трапезария”, финансирана от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика, с което на територията на общината ще продължат да получат безплатен топъл обяд 99 лица. Срокът на договора е до 30 април 2016 год., информират от общинската администрация.

От безплатното хранене могат да се възползват лица и семейства, получаващи месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/, скитащи и бездомни деца и лица.

Желаещите да ползват услугата могат да подават декларация по образец в деловодството на Община Дупница до 17 часа на 28 декември 2015 г.

Подборът на лицата ще се извърши  от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител на Дирекция „Социално подпомагане”, допълват от администрацията на Общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов