Избрани Новини

Асфалтът на новата АМ “Струма” се напука

Риск за шофьорите създава и липсата на предпазна ограда

Само след няколко месеца а пускането в движение на ЛОТ 2 на автомагистрала “Струма” вече могат да се забележат напуквания на асфалтовата настилка, на места дори има и кърпежи, предаде БНТ. Риск за шофьорите създава и липсата на предпазна ограда, която да ограничава излизането на животни на аутобана.

На пътния възел, който свързва Благоевград с ЛОТ 2 от автомагистралата при Зелен дол, вече са факт и първите пукнатини на асфалта. Според шофьори неравностите на пътя създават реална опасност от катастрофи, ако не се вземат мерки навреме.

Шофьори казаха, че се съмняват в качественото изпълнение на пътната настилка.

При  инцидент преди около месец шофьор блъсна свободно движеща се крава по аутобана. Водачът на лекия автомобил се размина само с материални щети по колата си. Оказа се, че животното успяло да премине през открадната врата на оградата. След тунелите при квартал “Левски”, община Кочериново, в посока София повече от две седмици липсваха около 20 метра от предпазната ограда, която да ограничава животните.

Няколко седмици, след като предпазна ограда на магистралата, която ограничава излизането на животни, беше скъсана при пътен инцидент, екипи поставиха нова.

От пътната агенция казаха, че всички строително монтажни работи по ЛОТ 2 от магистрала „Струма” са в гаранционен срок. И появилите се дефекти се отстраняват от изпълнителя на обекта за негова сметка, като за тази цел се използва задържаната сума за добро изпълнение. След рехабилитацията на пътя Благоевград-ГКПП „Станке Лисичково“ в този участък ще бъдат финализирани работите по пътната конструкция и на пътен възел „Благоевград“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов