Избрани Новини

Старец-разбойник вилнее по магистрала Струма

Крими

23-11-2013, 14:54

Снимка:

struma.com

Автор:

Радослав Атанасов

Всичко от Автора

Възрастен мъж на патерици обикаля трасето на автомагистрала Струма и се възползва от милосърдието на преминаващите. Старецът проси, обира автомобилите или размахва юмруци срещу шофьорите, ако не успее да предизвика тяхното милосърдие, предупреждава struma.com

Всеки, който пътува по международния път Е-79 може да срещне човека, който снове предимно в отсечката между Перник и Дупница – една от най-натоварените пътни артерии в страната.

Със сключени в молитва ръце, подпрян на двете си патерици, с липсваща обувка на десния крак, старецът предизвика съжалението на пътниците. Разказът му към онези, у които е успял да разпали човещината заради болнавия си вид, е кратък и традиционен за просещите - излиза от болница, иска да се прибере, няма пари за автобус. И бързо се шмугва в колата.

Почти винаги се качва на задната седалка. Разказва една и съща история – излизал от болницата, защото бил премръзнал, а „некадърните доктори” му отрязали пръстите на десния крак. Живеел в Перник, имал дъщеря в Дупница.

Моли за пари, за съжаление и милостиня. Докато тече разговорът, старецът се озърта около себе си.

Не подбира вещите и предметите, които попадат пред очите му. С учудваща бързина и ловкост, прибира под шубата всичко, което се намира в задната част на колата. Става агресивен, ако чуе забележка или отказ да го финансират. Гневът го завладява лесно и бързо, размахва юмруци, заплашва със саморазправа. Случвало се е в изблик на яд, да тикне пред лицето на шофьора червена книжка, за да покаже „че е голям човек – комунист”.

Повече от две години мъжът обикаля по трасето на международен път Е-79. Пътуващите редовно по участъка шофьори твърдят, че старецът стои на пост почти ежедневно, като „стоянката му” преди обед е в посока Дупница, а след обяд в посока Перник.

В полицията не знаят за проблемите с него. До момента няма подадени сигнали и жалби.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)