Избрани Новини

Около 60 000 лeва е имало в откраднатия банкомат в Гърмен

Спецове свързват обира с този в Лозен преди дни

Около 60 000 лева е откраднатата сума заедно с изкъртения банкомат на клона на ДСК в Гърмен, съобщи infomreja.bg. Въпросната сума е била остатък от зареждането на машината през предходната седмица, обясниха банкови служители.

Капацитетът на банкомата е бил 120 000 лева, които крадците са били сигурни, че ще намерят в него, след като са имали информация както за капацитета, така и за деня на зареждането му.

Антимафиоти от София, Благоевград и Гоце  Делчев продължават работата по установяването на извършителите. От иззетите камери за видеонаблюдение са установени записи на брониран джип със софийска регистрация, по който имало следи от куршуми.

Въпросният джип се появил и в записите на камери в района на извършения на 8 декември обир на банкомат в софийското село Лозен. Разследващите случаите на обири на банкомати в последните седмици са категорични, че извършителите са организирана група, занимаваща се само с удари на машини за пари, а следите от стрелба с огнестрелно оръжие са вследствие на техни опити за други престъпления.

По информация на разследващи, и двата случая на обирите и кражбите на банкоматите в Гърмен и Лозен е, че са почти идентични и че въпросната група освен с борнирани джипове е била и тежко въоръжена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов