Избрани Новини

Полицията е по следите на крадците в Гърмен

Зад кражбата на банкомата в Гърмен стои организирана престъпна група от столицата

Полицията в Гоце Делчев е по дирите на организирана престъпна група от София, за която се предполага, че стои зад кражбата на банкомата на местния клон на ДСК в Гърмен, съобщи infomreja.bg.

Следите на течащото в момента съвместно разследване на престъплението от спецполицаи от Благоевград и столицата водят към известна софийска групировка, която със специфичния си почерк е извършила десетки подобни обири в цялата страна, коментираха запознати със случая, които подпомагат работата на разследващите.

Не се изключва крадците да са имали и местни помагачи.

Kа 24 ноември около 04:10 часа бе откраднат банкоматът от фоайето на клона на ДСК в Гърмен. До машината за пари е имало свободен достъп, като потокът от клиенти е бил следен с камери за видеонаблюдение. Банковият клон се намира на самия площад в селото, който през нощта е осветен. Банкоматът бе откраднат буквално чрез откъртване, с помощта на стоманени въжета и дърпан с автомобил.

Според информация на служители на банката в деня на кражбата банкоматът не е бил зареден с пари и в него е имало неголяма сума, останала от зареждането през предходната седмица. Сумата е установена чрез щателна проверка на всички транзакции.

Иначе по график денят, определен за зареждането на банкомата в Гърмен, е бил точно същият, в който бе извършена кражбата. Това навежда на мисълта както служителите на банковия клон, така и разследващите, че бандитите са имали предварителна информация. Лошата шега на крадците била изиграна от случайно вътрешно решение банкоматът да бъде зареден на следващия ден.

За разкриването на извършителите активно се използват и иззетите записи от камери на бензиностанции, институции и частни домове, които дават основание и надежда, че скоро кражбата ще бъде разкрита, а извършителите - установени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов