Избрани Новини

Деца и младежи с увреждания в Дупница месиха хляб

Поводът бе Световният ден на хората с увреждания

Възпитаници на Дневния център за деца с увреждания в ЦДГ "Калина" в Дупница проведоха терапия с месени изделия, информира zadupnitsa.com. Идеята бе на Инициативния комитет за хора с увреждания, които редовно провеждат кампании за подпомагане, а поводът бе Световният ден на хората с увреждания.

Специално за случая от София пристигна лекторът Росен Стефанов, който запозна децата и младежите с тънкостите както на занаята, така и с въздействието от тази дейност. Дупнишка фирма пък бе осигурила безвъзмездно необходимите материали за тестените изделия. "Изключително интересно бе на децата и терапията бе много ползотворна. Удоволствието за самите деца бе много голямо. Получихме съдействие и от Община Дупница за изпичането на омесените изделия от тези деца и младежи, които впоследствие споделиха със семействата си. Инициативният комитет продължаваме с акциите си, както досега", коментира един от членовете й Йордан Ушанов.

Само дни по-рано инициативният комитет успя да осигури закупуването на специална детска кухня за центъра чрез бизнесмена Любомир Стоянов, който финансира придобивката.

В Дневния център към ЦДГ "Калина" има 36 деца и младежи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов