Избрани Новини

Център за социално включване отварят в Дупница

Центърът ще бъде изграден в жк. "Дупница"

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев подписа в Министерство на труда и социалната политика важен социален проект, свързан с изграждането на специализиран център за почасово предоставяне на услуги за социално включване, който ще помага на 120 социално слаби дупничани, съобщава zadupnitsa.com.

Общата стойност на проекта по програма „Развитие на човешките ресурси“ е 499 470,36 лева. "Изключително ценен проект, насочен към хора със сериозни здравословни проблеми. Центърът ще бъде изграден в жк. "Дупница". Не е маловажен и фактът, че това ще ни даде възможност да разкрием нови 27 работни места. И все пак това е най-малкото в случая, защото услугата за тези 120 човека, предимно болни хора и самотноживеещи, е много полезна и при това напълно безплатна", коментира инж.Чимев.
21 лични и социални асистенти, домашни помощници, в зависимост от нуждите на хората, ще бъдат сред назначените. Другите работни места, които се разкриват са за социални работници, психолог, рехабилитатор, медицинска сестра, шофьор. Условията за кандидатите ще бъдат обявени след нова година.
По проекта ще бъде закупен и специализиран автомобил, оборудван и с долекарска помощ. Проектът е иновативен за България като включва използването на системата "телекеър" в домовете за 45 от най-рисковите от към здравословно състояние потребители, която включва монтирането на паник-бутон, сензори за топлина и движение и т.н., които ще осигурят 24-часова постоянна връзка с тях. За тази цел ще бъде изграден центъра, в който да се следи всичко това, за да се реагира светкавично.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)