Избрани Новини

Гърменският сокол отказа да е съветник

Башев сяда утре на директорския стол в училището в село Огняново

Загубилият изборите за кмет на община Гърмен кандидат на ДПС Ахмед Башев се връща на директорския пост в Основно училище „Пейо Яворов" в село Огняново. Той категорично отказа да е общински съветник, макар да бе водач на листата на партията.

„Няма какво да правя в този местен парламент. Много хора са попаднали случайно в него, не знаят къде се намират. От ДПС съветниците са петима, но останалите 12 са мнозинство. Нямам намерение да хабя енергия, време и нерви в този общински съвет. Няма да мога да съм полезен на жителите на общината. А това е най-важно за мен. Не искам просто да седя там и да получавам някакви пари за това", сподели бившият кмет на Гърмен и ексдепутат. Той разкри, че ще насочи енергията си към политическата сцена, но не и на местно ниво.

„ДПС ми даде страшно много, тя ме вписа в историята – направи ме народен представител. Затова ще посветя цялата си политическа дейност на любимата партия", увери Башев. Засега обаче не разкрива плановете си. Появиха се слухове, че се гласи за висок пост в ДПС. Спрягат го за организационен секретар на партията.

„Няма да коментирам в момента, скоро ще стане ясно. Но наистина имам план „Б" и той изцяло е свързан с голямата политика", каза още неуспелият кандидат за кмет, който преди изборите лидерът на ДПС Лютви Местан нарече „Гърменския сокол". Ахмед Башев сяда утре на директорския стол в училището в с. Огняново, пише standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)