Заплата от 1 стотинка за общинските съветници в Кюстендил

Коалиция "Кюстендил" предлага парите от заплатите да ходят за нуждаещи се

Общинските съветници да взимат по 1 стотинка заплата за участието си в заседанията на местния парламент. Това е първата докладна записка, внесена за гласуване в новия Общински съвет от коалиция „Кюстендил", която спечели мнозинство на изборите миналата неделя - 19 от общо 37 съветници. Те предлагат всички общински съветници и членове на постоянни комисии да получават символичните 0.01 лева на месец, а средствата, предвидени за заплати, да бъдат пренасочени към социални фондове за нуждаещи се хора от цялата община Кюстендил.

Всички представители на местните законодателни органи са избрани, за да работят в полза на обществото и най-малкото, което дължат на избирателите си, е да докажат, че Общинските съвети не са бюра по труда, а отговорна структура от хора, които са обещавали, че с професионализма, знанията и опита си ще подпомагат развитието на общината.

Средствата, предвидени за възнаграждения в досегашните бюджети, в размер на не по-малко от 170 хиляди лева годишно, ще бъдат насочени към програма „Инвитро", както и за подкрепа на хора със специални потребности, граждани в неравностойно положение или с остри здравословни проблеми, мотивират решението си представителите на коалиция „Кюстендил".Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия