Избрани Новини

Сандански получи приз за туристическа атракция на годината

Той е за новооткрития Археологически парк

За 19-ти път на 1 декември в хотел „Балкан” Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи своите Годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта. БХРА избира носители на най-престижните и дългогодишни отличия в туризма, които са част от най-успешното предприемачество от 1996 г. В присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на общини, партньори на БХРА от туристически организации, партньори от бизнеса, членове на асоциацията, водещи мениджъри и собственици в областта на туризма и  представители на националните медии се връчиха тазгодишните награди на асоциацията.

И тази година на бляскавата церемония, сред раздадените награди община Сандански отново намери своето място с приз за „Туристическа атракция на годината ” - Археологически парк Сандански, който бе връчен на  Вангел Анталавичев, зам. кмет на община Сандански.

Археологически парк Сандански е уникален паметник на културно-историческото наследство не само за района, но и за Сандански. Новият археологически комплекс обхваща 3 паметника на културата с национално значение – „Епископска базилика”, „Раннохристиянски комплекс” и „Базилика на епископ Йоан”, които са били част от античния град, който лежи под Сандански.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)