Избрани Новини

Учителка от Гоце Делчев с признание от Бил Гейтс

Тя става част от група от 300 учители от 100 страни, които ще работят със своите ученици за Microsoft

Люси Дерменджиева, учител от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” - Гоце Делчев, е избрана от Microsoft за член на Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert) за 2015-2016 г., съобщи infomreja.bg.

Освен признание това означава, че тя става част от група от 300 учители от 100 страни по целия свят, които ще работят със своите ученици за Microsoft през настоящата учебна година.

В тази група са избрани 5 български преподаватели. Като кандидати те са участвали в подбора след подаване на заявка, която е описвала активността им, проектите, по които са работили с учениците си и постиженията им.

През юни Люси Дерменджиева бе избрана за учител на годината от Обществения съвет по образование, а през октомври бе на квалификация в ЦЕРН по програма "Квалификация на педагогическите кадри" на МОН.

В момента Люси Дерменджиева е учител по информационни технологии в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и се занимава с ученици, проявяващи интерес към работата с компютри. Като иновативен учител, тя ще може да тества нови продукти, да участва в обучения и семинари на Microsoft.

Какви ще бъдат ангажиментите ѝ, Люси Дерменджиева ще разбере на 1 декември, когато предстои първата среща с представители на компанията.

Microsoft Innovative Educator (МИЕ) Expert е програма на Microsoft, създадена, за да стимулира глобални учители, които използват технологиите. Очаква се те да проправят пътя за ефективното използване на нови разработки за по-добри резултати от обучението. МИЕ експертите работят в тясно сътрудничество с Microsoft за въвеждане на иновациите в образованието. Те ще имат възможност да споделят мислите си и опита си за ефективното използване на технологиите в образованието с колеги и политици. Ще могат да представят своите виждания за нови продукти и инструменти за обучение пред Microsoft.

Тази учебна година през март в Будапеща, Унгария ще се проведе форум, на който иновативните експерти ще обменят най-добрите практики, и ще обединят усилия за насърчаване на иновациите в преподаването и ученето. Между тях ще бъде и Люси Дерменджиева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов