Избрани Новини

Съпрузи от Германия станаха почетни граждани на Гоце Делчев

Двамата получиха специално гравирани медальони с имената им

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев връчиха на Йохана и Готфрид Мюлер най-високото отличие на община Гоце Делчев "Почетен гражданин на град Гоце Делчев". Двамата получиха наградите си по време на тържество за тяхното изпращане, което се проведе в дневен център за деца и възрастни хора с увреждания "Символ на любовта". Решението за удостояването им със званието "Почетен гражданин на град Гоце Делчев" бе взето единодушно от Общинския съвет на заседание, проведено на 29 април 2015 г. Освен специално гравираните медальони с техните имена, Йохана и Готфрид Мюлер получиха и копие от решение № 567 на Общински съвет – Гоце Делчев, с което те се удостояват с почетно гражданство. Двамата получиха също и подаръци за спомен – традиционни носии от Гоцеделчевския район и книги за българската история и традиционна кухня.

"Семейство Мюлер вече 14 години работи изключително активно в областта на здравеопазването и социалната сфера в община Гоце Делчев. Двамата трайно, последователно, безкористно и с голяма отдаденост подпомагат хората в нужда в Гоце Делчев", подчерта кметът Владимир Москов. Той припомни, че двамата германски граждани пристигат в България, за да наблюдават реализацията на проекта Немска клиника "Символ на надеждата" в Гоце Делчев и да се заемат с цялостното му осъществяване. Дейността им обаче надхвърля немската клиника, която по-късно се превърна в хоспис. "Те са лично ангажирани с проблемите на населението, помагат на нуждаещи се социално слаби и болни хора. Срещат всеки, който има нужда и с готовност помагат", допълни още Владимир Москов.

Освен това, семейство Мюлер са пряко ангажирани и с всички останали проекти, които се реализират в Гоце Делчев от Съюза на свободните евангелски църкви – най-големият от които е Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания „Символ на любовта”. С тяхна помощ, в община Гоце Делчев са доставени много на брой помощи и дарения, които са били предназначени за нуждите на училища, детски градини, социални домове, общинската болница и нуждаещи се семейства.

Заради направеното от Йохана и Готфрид Мюлер през последните 14 год., за безкористната им дейност, трайната, последователна и отдадена работа в помощ на хората в нужда в община Гоце Делчев, бе взето решението те да бъдат удостоени със званието "Почетен гражданин на град Гоце Делчев".

Двамата споделиха, че макар да се връщат в Германия, България завинаги ще остане в сърцата им, а Гоце Делчев ще бъде техен втори дом, който с удоволствие ще посещават всяка година. "Тук намерихме толкова много обич и приятели, чувстваме се като ваши съграждани и истински обичаме това прекрасно място", споделиха семейство Мюлер и благодариха на ръководството на община Гоце Делчев за пълната подкрепа през годините и добрата съвместна работа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов