Избрани Новини

Дрогата стигна до учениците в малките градчета и села

Няма точна статистика обаче колко от децата посягат към дрогата

Проблемът с наркоманиите сред подрастващите вече се усеща и в по-малките градчета и села в Благоевградско, предаде БНТ. Това констатираха на среща в Хаджидимово учители, педагози, представители на полицията и съда, както и духовници от Районното мюфтийство в Благоевград. Няма точна статистика обаче колко от децата посягат към дрогата.

Случаите с деца, които употребяват дрога в училищата в Гоцеделчевския регион, нарастват според данни на Областния съвет по наркотични вещества – Благоевград.

„Вече в малки населени места имаме починали деца от наркотици, а също така децата, които идват в Благоевград да учат, вече идват и не се запознават с наркотиците, а направо си търсят дилърите”, разказа Теменужка Любенова, председател на Областен съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Много често самите ученици разпространяват дрога помежду си, някои от тях стават и дилъри, посочи д-р Любенова. Участниците в дискусията отбелязаха като основен фактор за разпространението на дрога сред децата липсата на внимание в семействата.

“Децата се чувстват сами, те намират приятели в компании и понякога попадат в такива кръгове, където наистина стъпката за започване на наркотиците е много малка”, коментира Мария Стаматова, педагогически съветник.

Много от семействата крият и пазят в тайна употребата на наркотични вещества от техните деца. А това е проблем, категорични са специалистите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов