Избрани Новини

Нов старт на дело срещу грък за измама на хотел в Банско

Не заплатил на хотела сумата от 4250 евро

Делото срещу гръцки гражданин, обвинен в измама на хотел в Банско, бе върнато от окръжния съд в Благоевград на районния в Разлог информира "24 часа".
63-годишният Ксенофон К. от гр. Перистери е обвинен, че е организирал 13 гръцки туристи да почиват в Банско, но не е заплатил на хотела сумата от 4250 евро. Той се свързал по мейл с хотела и направил резервация на сънародниците си за почивка през март 2011 г. След това изпратил отново по мейл копие на банков документ, че е платил капаро. Групата пристигнала в хотела и след края на 5-дневната ваканция си тръгнала. През това време управителката на няколко пъти писала мейли до гръцкия партньор, че в банковата сметка не се постъпвали пари. В началото Ксенофон К. я уверявал, че заради почивните дни преводите се бавят, а след това преустановил контактите си с нея.
Районният съд в Разлог осъди чужденеца на 2 г. условно с 4-годишен изпитателен срок, както и да плати 5300 лв. разноски по делото.
Защитникът му обаче обжалва наказанието пред окръжните магистрати. Те приеха, че не е доказано, че точно той е изпратил имейлите за направените резервации в хотела, не е извършено проследяване от чий компютър са изпращани. Нямало събрани доказателства, че той е получил имотна облага, защото не било ясно кой е събрал парите на 13-те туристи. Заради тези пропуски делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на Районен съд-Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов