Избрани Новини

Грък едва не сгази търговци с джипа си в пазарния ден на Петрич

Атракцията бяха казани за варене на ракия

Нагъл грък едва не прегази петричани, които бяха излезли на пазар на улицата, на която се разполагат сергиите. В сряда тя е затворена за движение и затова от КАТ –Петрич поставят забранителни знаци на входа и изхода й, информира struma.com.

Въпреки това чужденецът се разходи по нея с личната си кола, като преди това напазарува обилно в касети боровинки. Преминавайки по натъпканата с хора улица, той отнесе десетки петрички благословии. Гъркът остана безмълвен и продължи да „гази„ пред себе си множеството, което му правеше път като на големец. Иначе на днешния пазарен ден атракцията бе казанджията от Симитли –Васил Борисов със съпругата си. Двамата продаваха казани за варене на ракия. Майстор Борисов е потомствен казанджия.

От прадядо му та до днес семейството му се занимава с този занаят. ”Аз съм четвърто поколение казанджия. Научил съм занаята от баща си.”, призна той. Сто и двадесет литровите казани се предлагаха на цена от 600 лв, а сто и петдесет литровите на цената от 700 лв. За отбелязване е още, че на днешния пазарен ден имаше и много грузински граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов