Избрани Новини

"Утринна звезда" завладява Банско с песни, танци, рисуване и театър

Над 1000 деца от различни държави ще радват с таланта си жители и гости на курорта

Над 1000 деца от различни държави ще зарадват с таланта си жители и гости на курорта Банско по време на Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда". Събитието, което става все по-популярно в страната и чужбина, започва днес и продължава до 22 ноември. Целта на форума е да провокира и насърчава творчеството на децата, младите хора и възрастните във всики видове и жанрове на изкуството.

Най-много ще са танците и песните. Малчуганите ще покажат колко добре могат да рисуват, както и да се представят на сцената в театрални постановки. Фолклорната сесия съдържа богата палитра от най-различни стилове – етно шоу, мажоретни състави, класически балет, характерни танци, спортни и латиноамерикански танци, хип-хоп, танцово шоу, художествена гимнастика. Няма да мине без естрадно, популярно и фолклорно пеене и инструментални изпълнители. „Участници ще представят какво могат в други две изкуства - изобразителното и театралното.

За първи път в рамките на фестивала ще има Международна танцова конференция. Експерти и учени от България, Македония, Казахстан и Франция ще разкрият тенденциите и бъдещето в развитието на танцовото изкуство", разкриха организаторите - Арт Академия „Утринна звезда, община Банско, Секция на Международния танцов съвет - CID-UNESCO и Народно читалище „Аврора – 2013". Най-добрите участници ще бъдат отличени от жури и ще вземат участие на гала концерта, който ще се проведе на 20 ноември от 20.00 часа.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)