Избрани Новини

Млади природолюбители изучаваха защитените обекти в Кюстендилско

Проведоха в Осогово вторият семинар по проект "Зелена директна линия“

ТД „Осогово“ - Кюстендил проведе в планината Осогово втория семинар по проект „ Зелена директна линия“, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г. Туристическото дружество е в партньорство с 5-то ОУ „ Хр. Ботев‘, 4-то ОУ „ Иван Вазов“ и Природоматематическа гимназия „ Проф. Ем. Иванов“ – Кюстендил. Нова група млади природолюбители се запознаха със защитените природни обекти и забележителности в Кюстендилска област, както и с опазването на природните дарове.
Планината Осогово е невероятна през есента, а съприкосновението с красотите й е незаменим урок за силата и величието на природата, който не можем да прочетем в учебниците.
По време на прехода до местността Бег бунар децата, въоръжени със бинокли и фотоапарати,  направиха много снимки и събраха материали, с които след това направиха красиви природни пана. Разделени на четири отбора, те направиха състезание и презентация на природни пейзажи със защитените животни, растения и птици от района.
Накрая всички участници в семинара получиха сертификат за участие.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов