Избрани Новини

ВМРО:Ахмед Башев отново започна да дели помаците от българите

В реч от парламентарната трибуна депутатът от ДПС акцентира на това, че в Рибново живеели помаци

Употребата на думата „помак” от страна на Ахмед Башев цели да внуши, че съществува отделна общност, която е различна от българите. Това е недопустимо и осъдително, както и провежданата от Башев политическа чистка в региона на Гоце Делчев.

Това е позицията на ВМРО – Българско национално движение по повод провеждащите се протести в Рибново, след като дългогодишният училищен директор Манчо Джуркин беше безпричинно уволнен.

Според преподавателя текат асимилационни процеси в Родопите, а целта е местата на учителите да бъдат заети именно от хора, които имат предпочитаното от Башев самоопределение „помаци”.

Остро възразяваме срещу престъпните действия на представителя на една етническа, протурска и противоконституционна партия, каквато е ДПС. Ахмед Башев не може и не трябва да оказва натиск върху държавната и местна администрация, допълва ВМРО.

От партията обясняват, че българите мюсюлмани са част от българската нация и подобни експерименти и словоблудства щяха да са смешни, ако не представляваха пореден досаден опит за разделяне на българите.

Подобни опити за разделението на българската нация от страна на ДПС зачестиха – след като преди седмица Хюсеин Хафъзов призовава да следим всяка негова стъпка. Сега по стъпките му е тръгнал и Ахмед Башев.

Вина за тези своеволия носят и БСП, и ГЕРБ, както и всички т.нар. „големи партии“, оставили българските мюсюлмани да станат заложници на антибългарската ДПС, посочва се още в позицията на ВМРО. Партията предупреждава, че ДПС само ще загуби от реторика, лежаща на етническо разделение, но много повече ще загуби българското общество.

Изразяваме категоричната си подкрепа към досегашния директор и учител Манчо Джуркин и настояваме и останалите български партии да защитят живеещите в региона от наложения депесарски диктат, завършва позицията на ВМРО.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов