Избрани Новини

Пръч нападна 78-годишен дядо

Полицията укротява козела с електрошок

От три дни историята на агресивният пръч, който нападна 78-годишен дядо и се наложи намесата на полицията, за да бъде озаптен, е най-коментираната в Благоевградско, пише "Труд".

Трагикомичният инцидент даже обикаля социалните мрежи и има свой живот на народно творчество.

А иначе екшънът си е чисто селски битовизъм. Преди 3 дни дядо Борис Стойчев от благоевградското село Рилци седял на припек край дома си и около него се разхождали козичките му Марияна, Беле и Сивка. Неочаквано пръчът на съседа Гошо нападнал дядото и започнал да го блъска.

Пръчът го съборил на земята, след което започнал да го блъска с глава в гърдите. Тогава бай Борис просто сграбчил пръча за брадата, за да не му нанася повече удари, но едва го удържал. "Цял час се борих с него, покрай мен минаа четири-пет коли, ама никой човек не спря да ми помогне, а аз се уплаших и почнах да викам помощ, помощ", разказва дядото. Комшиийките веднага реагирали и извикали полиция. Униформените като дошли, заварили пръча още да бори дядото. Единият полицай се опитал да укроти озверялото животно с електрошок, но не е получило, напротив пръчът нападнал и него. Тогава в самоотбраната влезли на помощ полицейските палки, след като животното било набито, то избягало и оставило жертвите си на мира. На място дошла и линейка, лекарите констатирали, че бай Борис се е отървал с натъртвания и вдигане на кръвното.

А лудият пръч, който си има име Петко, се оказа "рецидивст", разказват жителите на Рилци. Той и друг път нападал из селото, баби, дядовци, гонел и деца. Сега Петко е "арестуван " от собственика и изтърпява наказание "домашен арест", докато се успокои. Собственикът е предупреден да си дъжи животното в кошара и да не застрашава живота на селяните.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)