Избрани Новини

Миряни от Симитли почетоха Свети Мина в нов параклис

Той е вдигнат по инициатива на Бойко Везенков

Жителите на Симитли се събраха в един от най-новите храмове в общината, за да почетат празника на Свети Мина, информира simitli.info. Изграждането на параклиса е завършено през 2008 година. Вече изографисан, храмът привлича погледите с интересен стенопис.

Храмът в симитлийския квартал „Ораново” е вдигнат по инициатива на Бойко Везенков. Роденият в село Полето Везенков се застъпва пред кмета на Симитли Апостол Апостолов за издигането на параклис в квартал „Ораново” на място, където преди векове е имало оброчище. Общинското ръководство осигурява необходимите средства за изграждането на храма. Християни от квартала, чиито имена са изографисани по стените му, също помогнали за инициативата.

Отец Спас отслужи Божествена света литургия и благослови миряните, дошли на празника. Кметът Апостолов и общинският председател Владимир Христов заедно с част по общинските съветници запалиха свещ за здраве.

Изграждането на нови храмове, реставрацията на стари светилища, ремонт на църквите е една от основните политики на ръководството на община Симитли през последните години.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов