Избрани Новини

Тръгва VIII кръг от шампионата по затворен маршрут "Писта ДИАМО"

Ще се проведе този уикенд в Серес

Осми кръг от шампионата по затворен маршрут "Писта ДИАМО Серес" ще се проведе съвместно с гръцката федерация по автомобилизъм. Този уикенд на пистата в Серес, Гърция феновете на високите скорости ще наблюдават две пистови надпревари, едната валидна за българския шампионат, а другата - за гръцко първенство.

Организаторите от Спортен клуб "Диамо" и Спортен клуб "Ламас" договориха условия за съвместно провеждане на мероприятията, като програмата е подредена така, че събитието да бъде интересно на зрители и състезатели.

"Щастлив съм, че с екипа ми осъществяваме идеите си и се опитваме да развиваме спорта извън пределите на страната ни. Ще комбинираме две състезания на една писта и очаквам във всички серии оспорвана борба. В петък отивам на пистата за уточняване на последни детайли, а в събота ще посрещнем всички автомобилни състезатели и техните екипи", коментира Георги Стоянов - председател на СК "ДИАМО", цитиран от infomreja.bg.

До момента са подадени 24 български заявки и 29 гръцки. Най-добрите пилоти на България са потвърдили участието си. В серия "Макси" интригата ще бъде между Пламен Камбуров, Константин Маршавелов и Илия Царски, и тримата с автомобили Мицубиши Лансър. В серия "Туринг" шампионът за 2015г. Ангел Григорчев с "Рено Клио" ще оспорва първата позиция със Станислав Паришков "Опел Кадет" и Божидар Георгиев "Опел Кадет". А в серия "Спорт" борбата ще бъде между Димитър Пенчев "Ситроен Саксо", Даниел Ковачев и Огнян Патенов. В сряда ще бъде публикуван пълният списък с участниците.

Писта Серес е най-голямата на Балканите и е с дължина 3,186м, конструирана в съответствие с техническите изисквания за безопастност на Формула 3.

Организатори на проявата СК "ДИАМО", БФАС, СК "ЛАМАС", ОМАЕ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов